Pita sa bundevom sa ukusom vanile i pomorandže
Potrebni sastojci
-15 tankih listova kore za pitu
-oko 1,2 kg bundeve
-3 pune kašike griza
-šećer po ukusu ( oko 3 pune kašike na jednu štrudlu )
-5-6 vanil šećera
-rendana kora od jedne pomorandže
-cimet, po ukusu
-oko 0,5 dl vode, po potrebi
-oko 0,5 dl ulja, po potrebi
-malo šećera u prahu za posipanje gore
Priprema
1. Bundevu oprati, oljuštiti, pa izrendati i staviti u jednu činiju. Dodati griz, vanil šećer, rendanu koru od pomorandže i sve promešati.
2. Izbrojati kore i odvojiti po tri kore za svaku štrudlu. Vodu i ulje izmešati u šolji, pa uzeti prve tri kore i svaku namazati tanko četkicom mešavinom ulja i vode. Ređati ih jednu preko druge i na treću koru rasporediti bundevu na kraći kraj kore, u jedan red. Preko posuti sa šećerom i cimetom i urolati. Tako nastaviti filovati i ostale kore.
3. Pripremljene štrudle ređati u pleh na papir za pečenje i gore ih namazati sa mešavinom vode i ulja. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta, sve dok lepo ne porumeni.
4. Kada se kolač prohladi posuti sa prah šećerom.