Pita sa bundevom sa ukusom vanile i pomorandže

Pita sa bundevom sa ukusom vanile i pomorandže
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-15 tankih listova kore za pitu

-oko 1,2 kg bundeve

-3 pune kašike griza

-šećer po ukusu ( oko 3 pune kašike na jednu štrudlu )

-5-6 vanil šećera

-rendana kora od jedne pomorandže

-cimet, po ukusu

-oko 0,5 dl vode, po potrebi

-oko 0,5 dl ulja, po potrebi

-malo šećera u prahu za posipanje gore

Priprema

1.  Bundevu oprati, oljuštiti, pa izrendati i staviti u jednu činiju. Dodati griz, vanil šećer, rendanu koru od pomorandže i sve promešati.

2.  Izbrojati kore i odvojiti po tri kore za svaku štrudlu. Vodu i ulje izmešati u šolji, pa uzeti prve tri kore i svaku namazati tanko četkicom mešavinom ulja i vode. Ređati ih jednu preko druge i na treću koru rasporediti bundevu na kraći kraj kore, u jedan red. Preko posuti sa šećerom i cimetom i urolati. Tako nastaviti filovati i ostale kore.

3.  Pripremljene štrudle ređati u pleh na papir za pečenje i gore ih namazati sa mešavinom vode i ulja. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta, sve dok lepo ne porumeni.

4.  Kada se kolač prohladi posuti sa prah šećerom.