Ruska salata sa pečenim paprikama

Potrebni sastojci
-4 krompira srednje veličine
-2 šargarepe
-2 veće crvene pečene paprike
-1 manja glavica crnog luka
-10 komada manjih kiselih krastavaca
-2 kuvana jaja
-2 ravne kašikice soli
-biber po ukusu
Za preliv:
-2 dl kisele pavlake
-4 kašike majoneza
Priprema
1. Za salatu krompir i šargarepu oprati, oljuštiti, pa iseći na manje kockice. U blago posoljenoj vodi kuvati 15 minuta i paziti da se krompir ne raskuva. Crni luk očistiti, oprati i iseći na sitne kockice.
2. Obariti jaja da budu tvrdo kuvana, pa zatim jaja i krastavce iseći na sitne kockice.
3. Pečene paprike oguliti, ocediti od soka i očistiti od semenki, pa nakon toga iseći na kocke.
4. Sve sastojke staviti u činiju, posoliti i pobiberiti, pa zatim dodati preliv i sve izmešati. Ostaviti u frižderu da odstoji nekoliko sati, ili preko noći.