Ruska salata sa pečenim paprikama

Ruska salata sa pečenim paprikama
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-4 krompira srednje veličine

-2 šargarepe

-2 veće crvene pečene paprike

-1 manja glavica crnog luka

-10 komada manjih kiselih krastavaca

-2 kuvana jaja

-2 ravne kašikice soli

-biber po ukusu

Za preliv:

-2 dl kisele pavlake

-4 kašike majoneza

Priprema

1.    Za salatu krompir i šargarepu oprati, oljuštiti, pa iseći na manje kockice. U blago posoljenoj vodi kuvati 15 minuta i paziti da se krompir ne raskuva. Crni luk očistiti, oprati i iseći na sitne kockice.

2.   Obariti jaja da budu tvrdo kuvana, pa zatim jaja i krastavce iseći na sitne kockice.

3.   Pečene paprike oguliti, ocediti od soka i očistiti od semenki, pa nakon toga iseći na kocke.

4.   Sve sastojke staviti u činiju, posoliti i pobiberiti, pa zatim dodati preliv i sve izmešati. Ostaviti u frižderu da odstoji nekoliko sati, ili preko noći.