Karfiol sa prezlama

Karfiol sa prezlama
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-oko 1,2 kg karfiola

-150 g hlebnih mrvica ( prezli )

-50 g maslaca

-so i biber po ukusu

-malo ljute čili paprike

Priprema

1.    Karfiol razdvojiti na cvetove, dobro oprati i staviti da se kuva u posoljenoj vodi ( sa dodatkom 1 kašikice soli ) oko 10 minuta.

2.    U međuvremenu u dublji tiganj staviti maslac i na tihoj vatri rastopiti, pa dodati prezle i pržiti nekoliko minuta mešajući da porumeni.

3.    Proveriti viljuškom da li je karfiol dovoljno skuvan, a da ne omekša previše, pa rešetkastom kašikom vaditi i staviti u tiganj sa prezlama. Posoliti, pobiberiti i posuti sa sveže mlevenom čili paprikom, pa u vruće prezle uvaljati karfiol.

4.   Ređati na tacnu i poslužiti toplo sa pečenim mesom, pire krompirom, ili pečenim krompirom i salatom po želji.