Karfiol sa prezlama
Potrebni sastojci
-oko 1,2 kg karfiola
-150 g hlebnih mrvica ( prezli )
-50 g maslaca
-so i biber po ukusu
-malo ljute čili paprike
Priprema
1. Karfiol razdvojiti na cvetove, dobro oprati i staviti da se kuva u posoljenoj vodi ( sa dodatkom 1 kašikice soli ) oko 10 minuta.
2. U međuvremenu u dublji tiganj staviti maslac i na tihoj vatri rastopiti, pa dodati prezle i pržiti nekoliko minuta mešajući da porumeni.
3. Proveriti viljuškom da li je karfiol dovoljno skuvan, a da ne omekša previše, pa rešetkastom kašikom vaditi i staviti u tiganj sa prezlama. Posoliti, pobiberiti i posuti sa sveže mlevenom čili paprikom, pa u vruće prezle uvaljati karfiol.
4. Ređati na tacnu i poslužiti toplo sa pečenim mesom, pire krompirom, ili pečenim krompirom i salatom po želji.