Pečene kobasice sa bundevom u rerni

Pečene kobasice sa bundevom u rerni
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-oko 1 kg kobasica za pečenje

-oko 1 kg bundeve

-1 glavica belog luka

-1 kašikica origana

-vegeta i sveže mleveni biber, po ukusu

-nekoliko kašika ulja

Priprema

1.   Uključiti rernu na 200 stepeni da se greje. Bundevu dobro oprati i prepoloviti. Očistiti od semenki, pa iseći na komade debljine 2-3 cm sa korom zajedno.

2.   Glavicu belog luka očistiti, razdvojiti na čenove, pa oprati.

3.   Dno pleha pokriti sa papirom za pečenje i na to poređati komade bundeve, po celoj površini. Okolo bundeve staviti čenove belog luka i sve posuti vegetom, biberom i origanom.

4.   Na bundeve i između bundeva poređati kobasice i sve preliti sa nekoliko kašika ulja. Staviti da se peče na 200 stepeni 30-40 minuta, sve dok lepo ne porumeni.

5.   Poslužiti sa pire krompirom i salatom po želji. Servirati bundevu sa korom zajedno, pa za vreme jela izvaditi iz kore.

6.   Okolo bundeva može se u pleh ubaciti i koji komad krompira, pa sve zajedno peći.

7.   Prijatno!