Za doručak, večeru, užinu-kvašenice sa sirom

Za doručak, večeru, užinu-kvašenice sa sirom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-8-10 kriški starog, suvog hleba

-5 jaja

-2-3 kašike mleka

-veći prstohvat soli

-oko 150 g tvrdog sira

-oko 1,5 dl ulja, ili nekoliko kašika maslaca

Priprema

1.   U činiji umutiti jaja viljuškom, pa dodati so i mleko i promešati. Suv hleb iseći na kriške debljine oko 1 cm i svaku krišku hleba umočiti sa obe strane u jaja i složiti na tacnu. Hleb ne treba potopiti skroz , jer će se previše natopiti, nego samo kratko umočiti sa obe strane. Sir iseći na komade, ili izrendati.

2.   U tiganj sipati ulje, dobro zagrejati na jaču srednju temperaturu, pa zatim peći hleb oko 1-2 minute sa obe strane, sve dok lepo ne porumeni.

3.   Vaditi kvašenice na kuhinjski papir da se ocede, pa odmah vruće kvašenice prekriti sa komadima sira.

4.   Poslužiti ih vruće uz jogurt, kiselo mleko, ili salatu po želji.