Pečena svinjska rebarca sa krompirom u rerni
Potrebni sastojci
-oko 1,5 kg isečenih svinjskih rebara
-oko 2 kašikice soli
-2 kašikice vegete
-bibera po ukusu
-1 puna kašikica cvrene slatke paprike
– na vrh kašikice ljute paprike
-na vrh kašikice belog luka u prahu, po želji
-oko 2-3 kašike senfa, po potrebi
Za krompir:
-oko 1,5 kg krompira
-2 veće glavice crnog luka
-4-5 čena belog luka
-1 ravna kašikica crvene slatke paprike
-2 kašikice vegete
-bibera po ukusu
Priprema
1. Krompir, crni i beli luk očistiti, oprati, pa zatim krompir iseći na veće kriške, a crni i beli luk isto krupno iseći.
2. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Dublji pleh obložiti papirom za pečenje, pa krompir, crni i beli luk staviti u pleh i posuti sa začinima. Dobro sve promešati i rasporediti po celoj površini pleha.
3. U jednoj manjoj činiji promešati sve suve začine za rebra, pa premazati rebra sa začinima i dobro utrljati sa svih strana. Zatim ih namazati sa senfom sa obe strane. Tako pripremljena rebra poslagati preko krompira, preliti sa nekoliko kašika ulja i staviti da se peče.
4. Peći na 200 stepeni oko 1 sat, otprilike na pola vremena kada gornja strana rebara porumeni, okrenuti ih na drugu stranu da se peče.
5. Pečena rebra poslužiti uz kiseli kupus, ili neku drugu svežu salatu po želji.