Pita sa jabukama i tankim korama

Pita sa jabukama i tankim korama
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-500 g tankih kora za pitu

-oko 2,5 kg nakiselih jabuka

-12 punih kašika šećera

-4 vanil šećera

-4 pune kašike griza

-1 kesica cimeta

-rendana kora od jednog limuna

Za preliv:

-oko 1 dl ulja

-oko 1 dl vode

-šećer u prahu za posipanje

Priprema

1.   Uključiti rernu na 200 stepeni da se greje. Jabuke oprati, oljuštiti, pa izrendati. Blago iscediti rukom od viška soka, pa staviti u činiju. Posuti sa grizom i korom limuna i promešati.

2.   Praviti 4 štrudlice, pa fil od jabuka podeliti na 4 dela, a kore podeliti na 4 dela, po 3 kore, toliko je potrebno za jednu rolnu. U šolji izmešati ulje i vodu.

3.   Uzeti po 3 kore za svaku štrudlicu, pa mazati svaku koru tanko sa četkicom, ili samo prskati prelivom i slagati ih jednu preko druge. Na treću koru, sa te strane koja je uža, staviti fil na početak kore, u jednom redu i posuti sa šećerom, vanil šećerom i cimetom. Na jednu štrudlu staviti 3 kašike šećera, 1 vanil šećer i 1 kašičicu cimeta.

4.   Umotati koru i staviti u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Tako pripremiti sve štrudlice, pa ih u plehu gore namazati sa mešavinom vode i ulja. Od preliva iskoristiti samo onoliko koliko je potrebno za premazivanje kora.

5.   Peći na 200 stepeni oko 30 minuta, sve dok lepo ne porumeni. Kada se pita prohladi posuti sa prah šećerom.