Kremasta čokoladna torta sa malinama

Kremasta čokoladna torta sa malinama
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

Za meru: šolja od 2,5 dl

-4 šolje kisele pavlake

-oko 300 g bebipiškota

-oko 500 g malina

-oko 200 g banana

-0,5 šolje šećera u prahu ( oko 150 g )

-3 vanilin šećera

-1 šolja čokolade u prahu

-1-2 kašike kakaoa

Priprema

1.

Pripremiti voće, banane iseći na kolutove, a maline oprati i ocediti od vode.

2.

Za pripremu vanil kreme u jednu činiju staviti 2 čaše kisele pavlake, dodati šećer u prahu i vanilin šećer. Promešati sa kašikom, blago, sve dok se sve ne sjedini. Probati, pa ako nije dovoljno slatko dodati još malo šećera.

3.

U drugoj činiji promešati 2 čaše kisele pavlake sa čokoladom u prahu i sa kakaom.

4.

Uzeti jednu veću i dublju vatrostalnu posudu, ili kalup za tortu i na dno poređati pola količine bebipiškotica. Preko toga rasporediti pola količine voća, pa preliti sa vanil kremom. Zatim poređati još jedan red piškotica, pa preko toga rasporediti drugu polovinu voća i preliti sa čokoladnim filom. Fil ravnomerno namazati i torta se može dekorisati po želji šlagom, čokoladom, ili voćem.

5.

Staviti tortu u frižder i pre posluživanja držati u frižderu barem pola dana.

6.

Prijatno!