Kremasta čokoladna torta sa malinama
Potrebni sastojci
Za meru: šolja od 2,5 dl
-4 šolje kisele pavlake
-oko 300 g bebipiškota
-oko 500 g malina
-oko 200 g banana
-0,5 šolje šećera u prahu ( oko 150 g )
-3 vanilin šećera
-1 šolja čokolade u prahu
-1-2 kašike kakaoa
Priprema
1.
Pripremiti voće, banane iseći na kolutove, a maline oprati i ocediti od vode.
2.
Za pripremu vanil kreme u jednu činiju staviti 2 čaše kisele pavlake, dodati šećer u prahu i vanilin šećer. Promešati sa kašikom, blago, sve dok se sve ne sjedini. Probati, pa ako nije dovoljno slatko dodati još malo šećera.
3.
U drugoj činiji promešati 2 čaše kisele pavlake sa čokoladom u prahu i sa kakaom.
4.
Uzeti jednu veću i dublju vatrostalnu posudu, ili kalup za tortu i na dno poređati pola količine bebipiškotica. Preko toga rasporediti pola količine voća, pa preliti sa vanil kremom. Zatim poređati još jedan red piškotica, pa preko toga rasporediti drugu polovinu voća i preliti sa čokoladnim filom. Fil ravnomerno namazati i torta se može dekorisati po želji šlagom, čokoladom, ili voćem.
5.
Staviti tortu u frižder i pre posluživanja držati u frižderu barem pola dana.
6.
Prijatno!