Musaka od kiselog kupusa i krompira

Musaka od kiselog kupusa i krompira
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-oko 800 g krompira

-500 g kiselog kupusa

-4 jaja

-200 g šargarepe

-1 kašika maslaca

-100 g rendanog sira

-1,5 dl pavlake za kuvanje

-1,5 dl mleka

-so i biber, po ukusu

Priprema

1.   Krompir oprati i skuvati u ljusci u posoljenoj vodi. Kada se skuva ocediti od tople vode, pa malo prohladiti hladnom vodom i zatim oljuštititi i iseći na kolutove. Jaja tvrdo obariti i isto iseći na kolutove. Šargarepu oljuštiti, oprati i iseći na tanke kolutove.

2.   Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Uzeti jednu vatrostalnu činiju, keramički sud, ili manji pleh i namazati dno sa maslacem.

3.   Uzeti kiseli kupus i podeliti na dva dela, ne treba cediti od viška tečnosti, nego tako pripremati sa sokom zajedno. Dno suda pokriti sa pola količine kiselog kupusa, pa zatim ide red od mešavine krompira, šargarepe i jaja. Zatim rasporediti drugu polovinu kupusa i preko toga staviti drugu polovinu mešavine krompira, šargarepe i jaja.

4.   Red od kiselog kupusa nije potrebno soliti, a svaki red od krompira, jaja i šargarepe malo posoliti i pobiberiti. Krompir, jaja i šargarepu ne treba izmešati, nego samo ređati kolutove naizmenično.

5.   Musaku gore posuti sa rendanim sirom i preliti sa mešavinom pavlake za kuvanje i mleka. Pobiberiti sa malo sveže mlevenim biberom po ukusu.

6.   Peći na 200 stepeni oko 35 minuta, sve dok blago ne porumeni.

7.   Prijatno!

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *