Pečeni krompir sa lukom iz rerne

Pečeni krompir sa lukom iz rerne
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-oko 1,5 kg krompira

-2-3 veće glavice crnog luka

-5 čena belog luka

-1 ravna kašikica crvene paprike

-1 ravna kašikica soli

-1 ravna kašikica vegete

-sveže mleveni biber po ukusu

-4-5 kašika ulja

Priprema

1.

Uključiti rernu na 200 stepeni da se greje. Krompir, crni i beli luk očistiti, pa zatim krompir iseći na veće kriške. Crni i beli luk isto krupno iseći. Krompir se može pripremati i sa ljuskom, onda prvo dobro oprati.

2.

Pleh obložiti papirom za pečenje, pa krompir, crni i beli luk staviti u pleh i posuti sa začinima. Dobro sve promešati i rasporediti po celoj površini pleha.

3.

Preliti sa malo ulja i tada još jednom sve promešati. Staviti da se peče na 200 stepeni. Peći oko 30-40 minuta, sve dok krompir ne porumeni.

4.

Poslužiti uz roštilj, pečeno, ili bareno meso i salatu po želji.

5.   Prijatno!