Pečeni krompir sa lukom iz rerne
Potrebni sastojci
-oko 1,5 kg krompira
-2-3 veće glavice crnog luka
-5 čena belog luka
-1 ravna kašikica crvene paprike
-1 ravna kašikica soli
-1 ravna kašikica vegete
-sveže mleveni biber po ukusu
-4-5 kašika ulja
Priprema
1.
Uključiti rernu na 200 stepeni da se greje. Krompir, crni i beli luk očistiti, pa zatim krompir iseći na veće kriške. Crni i beli luk isto krupno iseći. Krompir se može pripremati i sa ljuskom, onda prvo dobro oprati.
2.
Pleh obložiti papirom za pečenje, pa krompir, crni i beli luk staviti u pleh i posuti sa začinima. Dobro sve promešati i rasporediti po celoj površini pleha.
3.
Preliti sa malo ulja i tada još jednom sve promešati. Staviti da se peče na 200 stepeni. Peći oko 30-40 minuta, sve dok krompir ne porumeni.
4.
Poslužiti uz roštilj, pečeno, ili bareno meso i salatu po želji.
5. Prijatno!