Brza večera od starog hleba

Brza večera od starog hleba
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-6-8 parčadi suvog, starog hleba

-3-4 kašike ljutog kečapa

-0,5 kašikice origana

-oko 150 g dimljene slanine

-oko 150 g kulena

-4-5 komada kiselih krastavaca

-oko 150 g tvrdog sira

-2-3 kašike maslaca, ili margarina, po potrebi

Količina i vrsta nadeva za pripremu recepta po želji. Može se pripremati sa šunkom, salamom, jajima, mariniranIm pečurkama, ili  sa suvim vratom.

Priprema

1.   Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Suv, stari hleb iseći na kriške debljine oko 1-1,5 cm. Slaninu i krastavce iseći na kockice.

2.   Uzeti jedan manji pleh i dno namazati margarinom, ili pokriti papirom za pečenje. Svako parče hleba namazati margarinom u debljem sloju i tu stranu okrenuti da bude dole u plehu. Hleb stisnuti čvrsto jedan pored drugog da stane što više, a razmake između još popuniti komadima hleba.

3.   Gore namazati kečapom, zatim posuti origanom i rasporediti slaninu, kulen i krastavce po celoj površini pleha. Nakon toga pokriti krupno rendanim tvrdim sirom, ili samo sa tanko sečenim komadima sira.

4.   Staviti da se peče na 200 stepeni i peći oko 10-15 minuta, sve dok se sir ne istopi i blago ne porumeni.

5.   Poslužiti toplo uz jogurt, kiselo mleko, salatu, ili po želji.