Krompir paprikaš sa kobasicama

Potrebni sastojci
-oko 1,5 kg krompira
-500 g dimljene, sušene kobasice
-3 veće glavice crnog luka
-2 pune kašikice crvene paprike
-2 ravne kašikice soli
-2 pune kašikice vegete
-0,5 kašikice bibera
-3-4 kašike ulja ( ili 1 kašika masti )
-oko 1 l vode
Priprema
1. Krompir oljuštiti, oprati, pa iseći na krupne komade, na polovine, ili veće kocke.
2. Crni luk oljuštiti, oprati i iseći na što sitnije kockice.
3. Dimljenu kobasicu oprati u toploj vodi, ako je deblji omotač onda ga skinuti, pa iseći na kolutove, ili veće komade.
4. U veći sud staviti malo ulja, ili masti, pa ubaciti iseckan crni luk i kobasice i na tihoj vatri dinstati, mešajući povremeno. Ako je potrebno dodati nekoliko kašika vode. Dinstati oko 15-20 minuta sve dok luk malo ne omekša i ne ispari višak vode.
5. Tada posuti crvenom paprikom i dobro promešati sve zajedno. Nakon toga dodati krompir i naliti toplom vodom. Vode sipati toliko da bude do vrha krompira, ali da ga ne prekrije skroz. Začiniti i dobro promešati, pa pojačati vatru da provri. Zatim smanjiti vatru i kuvati na tihoj vatri poklopljeno oko 35-40 minuta, sve dok krompir ne omekša.
6. Za vreme kuvanja ne treba mešati.
7. Poslužiti uz svež hleb i salatu od kupusa, paradajza, krastavaca, ili po želji.