Krompir paprikaš sa kobasicama

Krompir paprikaš sa kobasicama
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-oko 1,5 kg krompira

-500 g dimljene, sušene kobasice

-3 veće glavice crnog luka

-2 pune kašikice crvene paprike

-2 ravne kašikice soli

-2 pune kašikice vegete

-0,5 kašikice bibera

-3-4 kašike ulja ( ili 1 kašika masti )

-oko 1 l vode

Priprema

1.   Krompir oljuštiti, oprati, pa iseći na krupne komade, na polovine, ili veće kocke.

2.   Crni luk oljuštiti, oprati i iseći na što sitnije kockice.

3.   Dimljenu kobasicu oprati u toploj vodi, ako je deblji omotač onda ga skinuti, pa iseći na kolutove, ili veće komade.

4.   U veći sud staviti malo ulja, ili masti, pa ubaciti iseckan crni luk i kobasice i na tihoj vatri dinstati, mešajući povremeno. Ako je potrebno dodati nekoliko kašika vode. Dinstati oko 15-20 minuta sve dok luk malo ne omekša i ne ispari višak vode.

5.   Tada posuti crvenom paprikom i dobro promešati sve zajedno. Nakon toga dodati krompir i naliti toplom vodom. Vode sipati toliko da bude do vrha krompira, ali da ga ne prekrije skroz. Začiniti i dobro promešati, pa pojačati vatru da provri. Zatim smanjiti vatru i kuvati na tihoj vatri poklopljeno oko 35-40 minuta, sve dok krompir ne omekša.

6.   Za vreme kuvanja ne treba mešati.

7.   Poslužiti uz svež hleb i salatu od kupusa, paradajza, krastavaca, ili po želji.