Dinstani krompir sa lukom i peršunom
Priprema
1. Krompir i crni luk oljuštiti i oprati. Zatim krompir iseći na krupnije kocke, a crni luk isto krupno iseckati.
3. U sud staviti iseckan crni luk, preliti sa malo ulja i dinstati samo kratko, nekoliko minuta mešajući. Dodati još i nekoliko kašika vode, ako je potrebno. Nakon toga ubaciti iseckan krompir i preliti sa malo vode. Dodati začine, dobro sve sada promešati i dinstati na tihoj vatri, poklopljeno oko 30 minuta. Povremeno je potrebno promešati.
4. Kada je dinstanje pri kraju skinuti poklopac i dodati krupno seckan peršunov list, ostaviti sa strane malo za dekoraciju. Zatim promešati i kratko još dinstati do kraja.
5. Pre posluženja još ukrasiti sa seckanim peršunovim listom. Ovako dinstan krompir je brz i idealan prilog uz razna jela, pečenja i salate po želji.
6. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 1,5 kg krompira
-2 veće glavice crnog luka
-2-3 kašike ulja
-2 ravne kašikice soli
-0,5 kašikice bibera
-1 veza peršunovog lista
-oko 1-1,5 dl vode, po potrebi