Dinstani krompir sa lukom i peršunom

Dinstani krompir sa lukom i peršunom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Krompir i crni luk oljuštiti i oprati. Zatim krompir iseći na krupnije kocke, a crni luk isto krupno iseckati.

3.   U sud staviti iseckan crni luk, preliti sa malo ulja i dinstati samo kratko, nekoliko minuta mešajući. Dodati još i nekoliko kašika vode, ako je potrebno. Nakon toga ubaciti iseckan krompir i preliti sa malo vode. Dodati začine, dobro sve sada promešati i dinstati na tihoj vatri, poklopljeno oko 30 minuta. Povremeno je potrebno promešati.

4.   Kada je dinstanje pri kraju skinuti poklopac i dodati krupno seckan peršunov list, ostaviti sa strane malo za dekoraciju. Zatim promešati i kratko još dinstati do kraja.

5.   Pre posluženja još ukrasiti sa seckanim peršunovim listom. Ovako dinstan krompir je brz i idealan prilog uz razna jela, pečenja i salate po želji.

6.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 1,5 kg krompira

-2 veće glavice crnog luka

-2-3 kašike ulja

-2 ravne kašikice soli

-0,5 kašikice bibera

-1 veza peršunovog lista

-oko 1-1,5 dl vode, po potrebi