Brz ručak, pečena svinjska džigerica sa belim lukom

Brz ručak, pečena svinjska džigerica sa belim lukom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Beli luk oljuštiti, oprati, pa iseći na kockice, ili tanje kolutove.

2.   Džigericu oprati i ocediti od vode, pa na dasci iseći na tanke komade.

3.   Svaki komad džigerice uvaljati u brašno sa obe strane i tako pripremljene ređati na tacnu.

 

4.   U dublji tiganj sipati ulje, ili staviti mast i ugrejati na srednju temperaturu i staviti džigericu da se peče. Čim donja strana porumeni okrenuti i onda smanjiti temperaturu. Za vreme pečenja treba okretati nekoliko puta da se ravnomerno peče sa obe strane. Peći oko 10-15 minuta, a dužina pečenja zavisi od debljine, tanji komadi će biti brže gotovi.

 

5.   Prženu džigericu izvaditi na tacnu i tada posoliti i pobiberiti i posuti seckanim belim lukom.

6.   Poslužiti uz pire krompir, pečen krompir, pirinač i salatu po želji.

7.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-0,5 kg svinjske džigerice

-3-4 čena belog luka

-3-4 kašike brašna

-so, po potrebi

-sveže mleveni biber, po potrebi

Za prženje:

-oko 1dl ulja, ili 2 pune kašike masti