Brz ručak, pečena svinjska džigerica sa belim lukom
Priprema
1. Beli luk oljuštiti, oprati, pa iseći na kockice, ili tanje kolutove.
2. Džigericu oprati i ocediti od vode, pa na dasci iseći na tanke komade.
3. Svaki komad džigerice uvaljati u brašno sa obe strane i tako pripremljene ređati na tacnu.
4. U dublji tiganj sipati ulje, ili staviti mast i ugrejati na srednju temperaturu i staviti džigericu da se peče. Čim donja strana porumeni okrenuti i onda smanjiti temperaturu. Za vreme pečenja treba okretati nekoliko puta da se ravnomerno peče sa obe strane. Peći oko 10-15 minuta, a dužina pečenja zavisi od debljine, tanji komadi će biti brže gotovi.
5. Prženu džigericu izvaditi na tacnu i tada posoliti i pobiberiti i posuti seckanim belim lukom.
6. Poslužiti uz pire krompir, pečen krompir, pirinač i salatu po želji.
7. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-0,5 kg svinjske džigerice
-3-4 čena belog luka
-3-4 kašike brašna
-so, po potrebi
-sveže mleveni biber, po potrebi
Za prženje:
-oko 1dl ulja, ili 2 pune kašike masti