Hrskave bečke šnicle

Hrskave bečke šnicle
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo spremiti meso za bečku šniclu, treba da je tanko isečeno, debljine 5-6 mm. Meso na dasci pokriti providnom folijom da ne prska, pa preko toga kuhinjskim čekićem dobro izlupati šnicle. Nakon toga skinuti foliju i meso sa obe strane posoliti i pobiberiti.

 

2.   Jaja ulupati viljuškom u maloj činiji. Zatim pripremiti u jednom tanjiru brašno, a u drugom prezle. Izlupane šnicle uvaljati prvo u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezle. Šnicle ne treba pritiskivati, samo blago spuštati u nadeve da se stvori hrskava kora.

 

3.   U tiganj ugrejati ulje na neku srednju temperaturu, da bude vrelo, ali ne previše. Zatim u zagrejano ulje spuštati šnicle, po 2, 3 komada odjednom, koliko može da stane u tiganj. Peći šnicle i čim donja strana porumeni okrenuti i smanjiti vatru. Pržiti šnicle oko 15 minuta u zavisnosti od debljine i za to vreme okretati nekoliko puta. Tanje šnicle će biti brže gotove. Šnicle ne bušiti viljuškom, nego okretati pomoću specijalne viljuške za okretanje mesa. Pečene šnicle staviti na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće i posle ih prebaciti na tanjir, ili tacnu.

 

4.   Poslužiti sa pire krompirom, krompir salatom, sa dinstanim krompirom sa peršunom i salatom po želji.

 

5.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-0,5 kg šnicli od svinjskog buta ( ili teletine )

-3-4 kašike brašna

-oko 100 g prezle

-2-3 jaja

-so, po potrebi

-sveže mleveni biber, po potrebi

Za prženje:

-oko 150-200 ml ulja, ili 2-3 pune kašike masti