Čokoladni mafini sa komadićima čokolade i brusnicama
Priprema
1. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Iseckati čokoladu na sitne komadiće. U veću činiju razbiti jaje, dodati šećer i omekšali margarin, pa umutiti žicom za mućenje, ili varjačom. Zatim dodati sve ostale sastojke, promešati i smesu fino izraditi. Na kraju ubaciti komadiće čokolade i brusnicu i lagano sve promešati.U pripremljene korpice za mafine sipati, ili kašikom stavljati smesu za testo. U svaku korpicu sipati smesu, ali ne do vrha, nego malo ispod.
2. Staviti ih da se peku na 200 stepeni oko 15-20 minuta, dok blago ne porumene. Pred kraj probati čačkalicom da li su pečeni, ako ne ostaje testo na čačkalici, onda su gotovi.
3. Za glazuru otopiti u maloj šerpici na tihoj vatri čokoladu sa malo mleka i ulja. Zatim kada se mafine prohlade preliti ih sa glazurom od čokolade i ukrasiti sa šarenim bombonicama, ili na neki drugi način.
4. Od ove količine smese za testo se mogu napuniti oko 10 većih korpica za mafine, ili oko 20 manjih.
5. Prijatno!
Potrebni sastojci
-200 g brašna
-150 g šećera
-125 g margarina ( sobne temperature )
-0,5 praška za pecivo
-2 vanilin šećera
-1 jaje
-200 ml mleka
-3 pune kašike kakaoa
-prstohvat soli
-50 g tamne čokolade
-50 g brusnice
Za glazuru:
-3-4 štangle čokolade
-3-4 kašike mleka
-1 kašika ulja