Ukusne i sočne palačinke od jabuka sa cimetom

Ukusne i sočne palačinke od jabuka sa cimetom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo pripremiti testo za palačinke, u činiji umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom penasto. Zatim dodati sve ostale sastojke za testo i dobro izraditi mikserom, ili ručno žicom za mućenje, ili varjačom da nema gdrudvica. Testo treba da je malo gušće nego za obične palačinke, jer će se sa dodatkom jabuka razrediti malo.

2.   Jabuke oprati, pa oljuštiti i izrendati. Ne treba ih cediti , nego sa sokom zajedno ubaciti u smesu za palačinke. Pre nego što se ubace u smesu poprskati sa malo limunovog soka. Sada sve zajedno blago, lagano promešati. Ako možda smesa nije dovoljno gusta posle dodatka jabuka, onda još naknadno dodati malo brašna, po potrebi 1-2 kašike, pa promešati smesu lagano još jednom.

3.   U tiganj za pečenje sipati nekoliko kašika ulja, da ima po celoj površini tiganja. Zatim ugrejati na srednju jaču temperaturu i kada je ulje zagrejano vaditi testo kašikom i spuštati u tiganj. Praviti male, deblje palačinke, oko 2-3 komada peći odjednom. Za jednu palačinku treba oko 2 pune kašike smese da se stavi u tiganj i tiganj ne okretati, samo pustiti da se smesa sama raziđe i formira oblik. Kada već donja strana lepo porumeni tada okrenuti palačinku na drugu stranu. Peći oko 2 minuta i sa jedne i sa druge strane dok lepo ne porumeni. Postupak pečenja ponavljati dok se ne utroši smesa za palačinke.

4.   Palačinke vaditi na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće. Ovo su male i deblje palačinke od običnih, a veoma ukusne. Poslužiti ih sa pekmezom, sa šećerom u prahu i cimetom, prelivom od čokolade, ili voćnim prelivom.

5.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-2 jaja

-2 pune kašike šećera

-2 vanil šećera

-0,5 kašikice soli

-10 jako punih kašika brašna ( koliko može da stane na kašiku )

-1,5 dl kisele vode

-2 dl mleka

-2 veće rendane jabuke, nakisele

-1 kašikica cimeta

-1-2 kašike limunovog soka

-rendana kora od limuna

-2 kašike ulja

Za pečenje:

-oko 4-5 kašika ulja



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *