Topli sendvič iz rerne sa paprikom

Priprema
1. Uključiti rernu na 200 stepeni da se greje. Iseći suv hleb na kriške, debljine oko 1- 1,5 cm. Salamu iseći na veće, ili manje komadiće, a slaninu na male, tanke štapiće. Tvrdi sir izrendati, a kisele krastavce i papriku iseckati sitno.
2. Sve potrebne sastojke staviti u jednu činiju, pa dodati kiselu pavlaku i malo posoliti i pobiberiti po ukusu. Zatim sve kašikom dobro promešati.
3. Uzeti jedan pleh srednje veličine i obložiti dno papirom za pečenje. Isečene kriške hleba staviti u pleh, pa jednu stranu svakog parčeta hleba namazati maslacem, ili margarinom. Tu stranu hleba koja je namazana okrenuti nadole i poređati na papir. Poređati ih čvrsto jedan do drugog, koliko može da stane u pleh.
4. Na svako parče hleba stavljati pripremljen fil, po 2 jako pune kašike. Zatim ako ostane još fila onda rasporediti ravnomerno po svim parčadima hleba. Nakon toga fil sa kašikom stisnuti dobro na hleb, tako da prekrije celu površinu hleba. Ovako pripremljen topli sendvič može se spremiti i nekoliko sati ranije, pa držati u frižderu i onda posle samo izvaditi i peći.
5. Staviti da se peče na 200 stepeni i peći oko 15 minuta, sve dok blago ne porumeni gornja površina. Kada se izvade iz rerne iseći zeleni deo mladog crnog luka, ili ceo mladi luk po želji i staviti gore na sendviče.
6. Sendvič poslužiti toplo uz kiselo mleko, jogurt, neki voćni sok, ili kečap, majonez, po želji.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-6-8 kriški suvog, starog hleba
-200 g salame ( suvog vrata, ili šunkarice )
-oko 50 g dimljene slanine
-200 g tvrdog sira
-1 veća sveža crvena paprika
-4-5 manjih kiselih krastavaca
-2 dl kisele pavlake
-oko 2 kašike maslaca, ili margarina, po potrebi
-prstohvat soli, ili vegete
-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu
Za ukrašavanje:
-1-2 struka mladog crnog luka, zeleni deo