Rolat-kolač od višanja

Rolat-kolač od višanja
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   U činiji umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom, pa dodati ulje i mleko. Nakon toga dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo, pa sve zajedno dobro promešati sa mikserom , ili ručno varjačom. Testo treba da je dosta čvrsto, ne sme da curi, ali da može varjačom lako da se meša.

2.   Višnje dobro ocediti od viška tečnosti, pa staviti u činiju. Na to sada dodati griz, vanilin šećer i rendanu limunovu koru, pa sve zajedno promešati.

3.   Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Uzeti jedan pleh srednje veličine i obložiti ga papirom za pečenje. Zatim početi sa pripremom rolata. Za jedan rolat treba odvojiti 2 kore, polovinu smese za testo i polovinu višanja. Uzeti prvu koru, pa je premazati sa polovinom odvojene smese za prvi rolat, preko staviti drugu koru i premazati sa drugom polovinom smese. Preko toga rasporediti višnje. Kore premazivati sa smesom za testo ravnomerno, po celoj površini, a i višnje rasporediti tako da ih ima svuda po kori. Rolat krenuti uvijati sa uže strane kore i to ne previše čvrsto, nego samo blago uvijati. Zatim ih prebaciti u pleh tako da spoj bude okrenut nadole. Rolate gore premazati četkicom sa mešavinom vode i ulja.

4.   Zatim ih staviti u rernu da se peku na 200 stepeni i peći oko 25-30 minuta, sve dok gore lepo ne porumeni. Kada se kolač prohladi posuti sa šećerom u prahu i poslužiti uz kafu.

5.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-Za uvijanje rolata:

-4 komada tankih kora za pitu

Za smesu za testo:

-2 jaja

-2 vanil šećera

-11 punih kašika šećera

-11 kašika mleka

-11 kašika ulja

-11 jako punih kašika brašna

-0,5 praška za pecivo

Za fil:

-oko 800 g očišćenih višanja

-3-4 pune kašike griza

-2 vanil šećera

-rendana kora od limuna

Za pečenje:

-3-4 kašike ulja

-3-4 kašike hladne vode

Za posipanje:

-oko 2 kašike šećera u prahu