Ukusne i fine čokoladne kokos štangle

Ukusne i fine čokoladne kokos štangle
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Odmah na početku pripreme za kolač uključiti rernu na 200 stepeni da se greje. Za pripremu testa prvo umutiti jaja sa šećerom penasto. Zatim dodati sve ostale sastojke, pa promešati i izraditi smesu sa varjačom, ili mikserom. Treba da se dobije jedna fina, glatka, homogena smesa.

2.   Uzeti jedan manji, srednji pleh i dno pleha namazati sa maslacem, ili margarinom. Zatim pripremljenu smesu za testo sipati u pleh i kašikom ravnomerno rasporediti. Staviti da se peče na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

3.   U međuvremenu pripremiti fil. U jedan manji sud staviti šećer, preliti vodom i staviti na tihu vatru da se greje. Čim šećer počne da se topi može se dodati i izlomljena čokolada i margarin. Mešati fil sve vreme i sačekati da se čokolada i margarin istope. Nakon toga fil mešati i kuvati da tiho vri još 1-2 minuta. Zatim skinuti sa vatre, pa dodati kokosovo brašno i promešati.

4.   Kada je kolač već pečen izvaditi ga iz rerne i vruć kolač odmah preliti sa vrućim filom. Kašikom premazati preko cele površine kolača i gore posuti sa malo kokosovog brašna.

5.   Ostaviti da se kolač ohladi, pa seći na štangle.

6.   Prijatno!

Potrebni sastojci

Za smesu za testo:

Mera za šolju: veća šolja, od 3 dl

-1 jaje

-150 g šećera

-0,5 šolje mleka

-1/4 šolje ulja

-1 puna kašika pekmeza od kajsije

-1 puna kašika kakaoa

-150 g brašna

-0,5 praška za pecivo

-1 kašikica maslaca, ili margarina za mazanje pleha

Za fil:

-10 punih kašika šećera

-4 kašika vode

-125 g maslaca, ili margarina

-100 g tamne čokolade

-100 g kokosovog brašna

Za posipanje:

-1-2 kašike kokosovog brašna