Rolat od keksa i pudinga sa ukusom vanile

Rolat od keksa i pudinga sa ukusom vanile
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   U jednu manju činiju staviti prašak za puding, pa dodati šećer, vanila šećer, ili aromu vanile. Od ukupne količine mleka oduzeti malo i sipati u činiju, pa dobro izraditi sastojke da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se greje, pa kad počne da vri smanjiti tiho da vri i sipati puding u mleko uz stalno mešanje. Skuvati puding nekoliko minuta i sve vreme mešati. Keks izlomiti na krupnije komade, pa kada se puding malo prohladi dodati izlomljeni keks i promešati.

2.   Uzeti kalup za rolat, pa kalup obložiti providnom folijom sa svih strana. Kada se smesa za rolat u potpunosti ohladila na sobnu temperaturu prebaciti je u kalup kašikom i rasporediti po celoj površini ravnomerno. Zatim kašikom još dobro pritisnuti smesu u kalup. Preko toga poređati jedan red keksa i keks isto čvrsto pritisnuti za fil. Nakon toga keks preliti ravnomerno sa hladnim mlekom.

3.   Tako pripremljen rolat staviti u frižder da dobro stegne na nekoliko sati, ili da odstoji preko noći. Kalup sa ohlađenim rolatom kada se izvadi iz friždera treba prevrnuti na veću tacnu i tada skinuti providnu foliju. Ovaj kolač se može napraviti i u nekom drugom obliku kalupa, ili u nekom manjem plehu, po istom postupku pripreme. Rolat dekorisati sa šlagom, čokoladnim prelivom, voćem, ili po želji. Zatim iseći i poslužiti uz kafu.

4.   Prijatno!

Potrebni sastojci

Za smesu za rolat:

-2 pudinga od vanile

-7 dl mleka

-4 pune kašike šećera

-3 vanil šećera, ili 1 kašikica aroma vanile

-oko 80-100 g keksa sa čokoladnim prelivom, ili neki drugi keks, po izboru

Za podlogu rolata:

-oko 150 g bebi piškotica, ili neki drugi keks, po izboru

-4 kašike hladnog mleka

Za dekorisanje:

-1 šlag

-malo čokoladnih mrvica, voća, ili po želji