Pohovano pileće belo meso sa sirom i belim lukom

Pohovano pileće belo meso sa sirom i belim lukom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Pileće belo meso iseći na tanje komade, pa kuhinjskim čekićem još malo izlupati i istanjiti. Zatim šnicle posoliti i pobiberiti sa obe strane i začine dobro utrljati u meso.

2.   Beli luk oljuštiti, oprati, pa iseći jako sitno, ili izgnječiti. U jednoj činiji pripremiti smesu za pohovanje. Umutiti jaja viljuškom, pa dodati so, biber i izgnječen beli luk i sve zajedno promešati.  Zatim dodati kukuruzno brašno i izraditi smesu za pohovanje da nema grudvica. Na kraju staviti rendani tvrdi sir i staviti nekoliko kašika mleka, pa smesu dobro promešati.

3.   U dublji sud, ili tiganj sipati ulje, pa ugrejati na jaču, srednju temperaturu. Kada se već ulje skoro ugrejalo početi sa pohovanjem. U jedan tanjir sipati kukuruzno brašno, pa šnicle prvo uvaljati u kukuruzno brašno, zatim u smesu za pohovanje sa sirom. Spuštati komade mesa u ulje da se prži, pa čim donja strana lepo porumeni, okrenuti šniclu na drugu stranu. Zatim smanjiti vatru na tihu i peći šnicle još oko 10-15 minuta, u zavisnosti od debljine, tanje šnicle će biti brže gotove. Za vreme prženja nekoliko puta još okrenuti meso da se peče ravnomerno sa svih strana.

4.   Nakon toga pileće šnicle vaditi na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

5.   Poslužiti ih uz pire krompir, pečen krompir, ili neki sos i salatu, po želji.

6.   Prijatno!

Potrebni sastojci

Za šnicle:

-8 većih komada tanko sečenih pilećeg filea ( belog mesa )

-1 puna kašikica soli

-sveže mlevenog bibera, po potrebi

-3-4 pune kašike kukuruznog brašna

Za smesu za pohovanje:

-3-4 jaja

-1 veći prstohvat soli

-1 veći prstohvat bibera

-2-3 čena belog luka

-100 g kukuruznog brašna

-oko 100 g tvrdog sira

-2-3 kašike mleka, po potrebi

Za pečenje:

-oko 1,5-2 dl ulja, po potrebi