Ćufte sa krompirom i mlevenim mesom iz rerne

Ćufte sa krompirom i mlevenim mesom iz rerne
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Krompir, crni i beli luk oljuštiti, oprati, pa zatim krompir izrendati, a crni i beli luk sitno iseckati. Suv, stari hleb potopiti u vodu, pa zatim rukom dobro iscediti od vode i izmrviti. Sve potrebne sastojke za ćufte staviti u činiju i dodati začine. Zatim rukom dobro izraditi smesu da se dobije jedna fina, homogena smesa. Smesa treba malo da odstoji u frižderu, jer će se onda lakše oblikovati, ali mogu se i odmah praviti ćufte.

2.   Rukom uzimati manji komad smese i u ruci oblikovati kuglice. Veličina kuglica se pravi po želji, za manje ćufte uzimati manje smese i one će se i brže ispeći.

3.   Uzeti jedan pleh odgovarajuće veličine i obložiti ga papirom za pečenje. Zatim na papir poređati pripremljene kuglice i gore ih sa četkicom namazati uljem, ili ih samo kašikom preliti sa malo ulja. Staviti ih da se peku na 200 stepeni i peći oko 30 minuta, sve dok lepo ne porumene. Kada je gornja strana već lepo porumenela, otprilike posle 20 minuta, tada ih okrenuti na drugu stranu i peći do kraja. Ako se želi dobiti jača boja ćufti, onda na kraju pojačati temperaturu na 250 stepeni i peći ih još oko 5 minuta.

4.   Ćufte poslužiti uz pire krompir, pečen krompir, krompir salatu, sos i salatu, po želji.

5.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-1 kg mlevenog mesa, svinjskog, ili mešanog mesa

-2 veća krompira, rendana

-2 srednje glavice crnog luka

-5-6 čena belog luka

-2 jaja

-3 kriške suvog hleba

-2,5 pune kašikice soli

-1 ravna kašikica bibera

-1 ravna kašikica crvene slatke paprike

-nekoliko kašika ulja, za pečenje