Gulaš sa kobasicama

Gulaš sa kobasicama
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Krompir, crni luk i šargarepu oljuštiti i oprati. Zatim krompir iseći na krupne kocke, šargarepu na krupnije kolutove, a crni luk na sitnije kockice. Kobasice oprati u toploj vodi, pa skinuti omotač i iseći na krupne kolutove. U veći sud ubaciti kobasice, šargarepu i crni luk, preliti sa nekoliko kašika ulja i kratko, nekoliko minuta propržiti, pri tom mešati. Zatim dodati nekoliko kašika vode i dinstati oko 10 minuta.

2.   Nakon toga posuti sa crvenom paprikom i na vatri brzo promešati. Zatim dodati kocke krompira, pa sipati paradajz sok i naliti sa vodom tako da sve bude blago pokriveno sa vodom. Dodati začine i sada dobro sve promešati i sačekati da gulaš provri.

3.   Kuvati na tihoj vatri, poklopljeno oko 35-45 minuta, odnosno dok povrće ne omekša. Za vreme kuvanja ne treba mešati i ako je potrebno doliti još malo tople vode, onda sud samo protresti.

4.   Kada je gulaš skuvan gore posuti i ukrasiti sa seckanim peršunovim lišćem.

5.   Poslužiti toplo uz salatu od kupusa, uz kiselo mleko, ili uz neku drugu salatu po želji.

6.  Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 700 g domaće dimljene kobasice

-oko 1-1,5 kg krompira

-3-4 veće glavice crnog luka

-2 veće šargarepe

-peršunov list

-2 lovorova lista

-2 pune kašikice crvene paprike

-na vrh kašikice ljute crvene paprike

-2 ravne kašikice soli

-2 pune kašikice vegete

-0,5 kašikice bibera

-2-3 kašike ulja

-1 dl paradajz soka

-oko 8 dl vode, po potrebi