Domaća pizza sa kobasicama

Domaća pizza sa kobasicama
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   U 1 dl mlake vode staviti izmrvljen kvasac i malo šećera, pa promešati i ostaviti da nadođe. U činiju staviti mast, so i sipati 2 dl mlake vode, pa promešati kašikom. Zatim dodati brašno i vodu sa nadošlim kvascem, pa varjačom, ili kašikom sjediniti sve sastojke. Treba da se dobije mekano testo koje se lako odvaja od zidova činije. Ako testo nije dovoljno mekano, onda dodati nekoliko kašika mlake vode, a ako je previše mekano, onda malo brašna.  Nakon toga testo prebaciti na pobrašnjen sto i rukom dobro izraditi.

2.   Od ove mere se dobije testo za 2 veće pizze. Kalup, ili pleh namazati tanko sa uljem, ili sa mašću. Testo ne treba ostaviti da odstoji, nego odmah se može rastanjiti rukom na pobrašnjenom stolu u jedan krug i zatim prebaciti u pleh, pa rukom rasporediti po celoj površini pleha. Testo namazati kečapom, posuti origanom i staviti pola količine rendanog sira.

3.   Sada uključiti rernu da se greje na 200 stepeni i ovako pripremljeno testo ostaviti da odstoji oko 10-15 minuta. U međuvremenu pripremiti namirnice za nadev. Kobasici skinuti omotač, pa iseći na tanke kolutove. Suvi vrat, salame, ili šunke iseći na krupnije komade, a sir izrendati. Ljubičasti luk oljuštiti, oprati i iseći na krugove. Zatim na pizzu rasporediti nadev, suvi vrat, kobasice i polovinu kolutova ljubičastog luka. Preko nadeva staviti drugu polovinu sira i drugu polovinu luka. Od ljubučastog luka ostaviti nekoliko kolutova sa strane za ukrašavanje. Na pizzu se može gore staviti jaje koje treba malo posoliti i pobiberiti. Količina i vrsta nadeva se može stavljati po želji.

4.   Pizzu staviti da se peče  i peći oko 15-20 minuta na 200 stepeni. Nakon toga je izvaditi iz rerne i ukrasiti sa nekoliko kolutova ljubičastog luka.

5.  Poslužiti toplo sa prelivom od paradajza, ili pavlake, ili po želji.

6.   Prijatno!

Potrebni sastojci

Za testo:

Kada se testo pripremi podeliti ga na 2 dela, za 2 veće pizze.

-oko 450-500 g brašna

-20 g svežeg kvasca ( ili 1 kesica suvog kvasca )

-1 puna kašikica masti, ili 3 kašike ulja

-3 dl mlake vode

-1 puna kašikica soli

-pola kašikice šećera za kvasac

Za nadev:

Ovo je količina nadeva za 2 veće pizze, pa treba ga podeliti na dva dela.

-oko 300 g rendanog sira

-oko 250 g dimljene kobasice

-oko 200 g suvog vrata ( ili salame, pečenice )

-2-3  glavice ljubičastog luka

-3-4 jaja

-2 ravne kašikice origana

-oko 8 kašika ljutog kečapa ( ili pasiranog paradajza ), po potrebi