Kremasta torta od višanja

Kremasta torta od višanja
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo pripremiti donju koru za podlogu od višanja i griza. U sud staviti višnje, dodati šećer i vanilin šećer i preliti sa vodom. Staviti višnje  na vatru, pa kada provri ostaviti tiho da vri oko 10 minuta. Posle toga malo skinuti sa vatre i sačekati da prestane da vri, pa sipati griz polako i sve vreme mešati višnje da se griz ne bi zgrudvao. Zatim vratiti sud na vatru i kuvati višnje 10 minuta, pri tom polako mešati sve vreme.

2.   Pripremiti jedan veći kalup, pleh, ili vatrostalnu posudu i pokvasiti sa hladnom vodom. Nakon toga sipati fil od višanja u pleh i kašikom rasporediti po celoj površini ravnomerno. Ovaj fil će biti donja kora za tortu.

3.   Sada skuvati pudinge po uputstvu. Prašak za puding staviti u jednu činiju, pa dodati šećer i vanilin šećer. Zatim od ukupne količine mleka malo oduzeti i to sipati na prašak za puding i dobro promešati. Staviti mleko da se greje, pa kada mleko provri, smanjiti tiho da vri i sipati pripremljen prašak za puding. Pri tom mešati sve vreme i kuvati nekoliko minuta. Zatim skinuti sa vatre i odmah sipati na podlogu od višanja.

4.   Sačekati da se malo prohladi na sobnoj temperaturi, pa onda staviti u frižder da se skroz ohladi. Na kraju umutiti šlag po uputstvu i kada se torta ohladila izvaditi iz friždera i premazati je sa šlagom.

5.   Tortu od višanja ukrasiti sa višnjama, ili rendanom čokoladom, ili po želji.

6.   Prijatno!

Potrebni sastojci

Za podlogu:

-0,5 kg višanja

-7 dl vode

-10 punih kašika šećera

-3 vanilin šećera

-10 ravnih kašika griza

Za fil:

-4 pudinga od vanile

-1,5 l mleka

-12 punih kašika šećera

-2 vanilin šećera

Za ukrašavanje:

-2-3 šlaga