Krompir salata sa jajima, lukom i renom

Krompir salata sa jajima, lukom i renom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Krompir oprati, pa skuvati u ljusci u posoljenoj vodi oko 30 minuta, odnosno dok krompir ne omekša. Zatim ocediti od vode i ostaviti da se ohladi. Jaja obariti tvrdo, oko 10 minuta, pa ohladiti i iseći na kockice, ili kolutove.

2.   U međuvremenu pripremiti preliv za salatu. U jednu manju činiju staviti pavlaku, rendanu koru i sok od limuna, pa dodati maslinovo ulje i ren. Posoliti i pobiberiti, pa dobro promešati. Mladi crni luk oljuštiti, oprati, pa iseći i beli i zeleni deo luka na sitnije kolutove. Jedan manji deo ostaviti sa strane za ukrašavanje, a ostalo dodati u činiju i sve zajedno promešati.

3.   Kada se krompir ohladio oljuštiti ga, pa iseći na kolutove debljine oko 0,5 cm, ili na manje kockice i staviti u veću činiju. Zatim dodati isečene komadiće jaja i sve preliti sa pripremljenim prelivom. Sada salatu blago, pažljivo promešati i na kraju ukrasiti sa kolutovima mladog crnog luka i gore pobiberiti.

4.   Krompir salatu poslužiti uz pečeno meso, barenu šunku, uz ribu, ili po želji.

5.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 1,5 kg krompira

-2 barena jaja

-3-4 struka mladog crnog luka

-2 ravne kašike rena

-3 pune kašike kisele pavlake

-4 kašike maslinovog ulja

-rendana kora i sok od jednog limuna

-1 ravna kašikica soli

-mlevenog bibera, po ukusu