Hrskavi pohovani sir

Hrskavi pohovani sir
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo iseći sir na trouglove, ili krugove debljine oko 1 cm. U jednoj manjoj činiji umutiti jaja viljuškom, pa u umućena jaja dodati malo soli i promešati. Zatim pripremiti brašno na jedan tanjir, a prezle na drugi tanjir. Sada uzeti jedan komad sira i jedan, po jedan ih prvo uvaljati u brašno sa svih strana, zatim u jaja, a na kraju u prezle. Malo stisnuti prezle da se dobro zalepi za sir, zatim ponoviti postupak, ali sir sada uvaljati samo u jaja, pa ponovo u prezle. Tako pripremljene komade sira poređati na tacnu.

2.   U dublji tiganj, ili sud odgovarajuće veličine sipati ulje i ugrejati na srednju jaku temperaturu. Čim se ulje ugreje staviti komade sira da se prže i pržiti ih sa obe strane nekoliko minuta, sve dok lepo ne porumene. Nakon toga ih vaditi na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

3.  Pohovani sir poslužiti toplo uz pire krompir, pirinač, testeninu, ili po želji.

4.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 500 g tvrdog sira

-2-3 jaja

-5 punih kašika brašna

-oko 5 punih kašika prezle

-veći prstohvat soli

Za pečenje:

-oko 3 dl ulja, po potrebi