Pohovana piletina sa senfom

Pohovana piletina sa senfom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Pileće belo meso oprati i prosušiti od vode na papirnom ubrusu. Zatim iseći na šnicle, ali ne previše tanke. U jednu činiju staviti senf, pa dodati so i biber i dobro promešati. Nakon toga u manjoj činiji umutiti jaja sa viljuškom , pa sipati na jedan tanjir brašno, a na drugi prezle.

2.   Sada svako parče mesa namazati sa začinjenim senfom sa obe strane. Nakon toga šnicle uvaljati prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle. Dobro stisnuti prezle na meso da se zalepi i tako pripremljene šnicle ređati na tanjir.

3.   U dublji tiganj sipati ulje i ugrejati na srednju jaku temperaturu, pa kad se ulje ugreje dovoljno spuštati šnicle da se prže. Kada meso porumeni sa donje strane, okrenuti tada na drugu stranu. Zatim kada i druga strana porumeni smanjiti temperaturu na tihu i šnicle peći oko 15-20 minuta, u zavisnosti od debljine. Za to vreme ih okretati na svakih 5 minuta da se meso ravnomerno peče. Zatim ih izvaditi na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

4.   Pohovane šnicle poslužiti toplo uz pire krompir, pečen krompir, krompir salatu, francusku salatu, ili po želji.

5.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 600 g pilećeg filea ( belog mesa bez kostiju )

-2-3 jaja

-100 g brašna

-100 g prezle

-3 kašike senfa

-1 puna kašikica soli

-oko 0,5 kašikice mlevenog bibera, po ukusu

Za pečenje:

-oko 3 dl ulja, po potrebi