Čušpajz od boranije i šargarepe sa jogurtom

Čušpajz od boranije i šargarepe sa jogurtom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Boraniju oprati i iseći na krupnije komade, ili koristiti već pripremljenu zamrznutu boraniju. Crni luk, beli luk i šargarepu oljuštiti, oprati, pa zatim šargarepu iseći na tanje kolutove, a crni i beli luk na sitnije kockice. Peršun list oprati i sitno iseckati.

2.   U sud sipati malo ulja, pa dodati kockice crnog i belog luka, kolutove šargarepe, pa kratko propržiti. Zatim dodati boraniju, i seckan peršun list, pa sve zajedno dinstati 5 minuta. Nakon toga boraniju posuti crvenom paprikom i dobro promešati. Sada sipati vode, pa dodati začine i promešati.

3.   Sačekati da provri. pa smanjiti temperaturu i na tihoj vatri poklopljeno kuvati oko 20 minuta. U manju činiju staviti 1 kašiku brašna, pa preliti sa nekoliko kašika jogurta i mešajući dobro izraditi. Zatim sipati ostatak jogurta u činiju i sve fino sjediniti. Sipati jogurt u boraniju jako polako, pri tom mešati sve vreme. Kuvati još oko 5-10 minuta do željene gustine, a za to vreme nekoliko puta promešati.

4.   Čušpajz od boranije na kraju još ukrasiti seckanim peršunovim lišćem. Poslužiti uz pečeno meso, pečen krompir, pire krompir, ili po želji.

5.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-500 g boranije

-1 mala glavica crnog luka

-1-2 čena belog luka

-1 veća šargarepa, ili 2 manje

-0,5 veze peršunovog lista

-0,5 kašikice soli

-1 ravna kašikica vegete

-malo mlevenog bibera, po ukusu

-1 ravna kašikica crvene paprike

-1 srednja kašika brašna

-4 dl vode

-2,5 dl jogurta

-2-3 kašike ulja