Krompir iz rerne punjen sa pavlakom
Priprema
1. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Za pripremu ovog jela birati krompir srednje veličine i da su otprilike iste veličine. Krompir sa ljuskom dobro oprati, staviti u sud i preliti sa vodom. Kuvati u blago posoljenoj vodi 15-20 minuta da bude polu skuvan. Zatim ocediti od vode i poređati u manji pleh, ili vatrostalnu činiju. Pleh obložiti papirom za pečenje, ili samo jednostavno poređati krompir u suv pleh i gore posoliti i pobiberiti.
2. Peći u rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta u zavisnosti od veličine krompira. Zatim pleh izvaditi iz rerne i krompir odmah, dok je još vruć, samo sredinu ,zaseći gore sa nožem do polovine krompira. Zatim krompir dole stisnuti sa dve ruke da se otvori sredina. Krompir sad posoliti i pobiberiti, pa u sredinu krompira staviti kiselu pavlaku. Nakon toga preliti sa nekoliko kapi maslinovog ulja i gore ukrasiti paradajzom i peršun listom.
3. Poslužiti toplo uz pečeno meso, bareno meso, čušpajz od povrća i salatu, po želji.
4. Prijatno!
Potrebni sastojci
-4-6 krompira ( belog krompira sa tankom ljuskom )
-2 dl kisele pavlake
-so, po ukusu
-biber, po ukusu
-1-2 kašike maslinovog ulja, po potrebi
Za ukrašavanje:
-malo peršunovog lista
-2-3 komada čeri paradajza