Krompir iz rerne punjen sa pavlakom

Krompir iz rerne punjen sa pavlakom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Za pripremu ovog jela birati krompir srednje veličine i da su otprilike iste veličine. Krompir sa ljuskom dobro oprati, staviti u sud i preliti sa vodom. Kuvati u blago posoljenoj vodi 15-20 minuta da bude polu skuvan. Zatim ocediti od vode i poređati u manji pleh, ili vatrostalnu činiju. Pleh obložiti papirom za pečenje, ili samo jednostavno poređati krompir u suv pleh i gore posoliti i pobiberiti.

2.   Peći u rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta u zavisnosti od veličine krompira. Zatim pleh izvaditi iz rerne i krompir odmah, dok je još vruć, samo sredinu ,zaseći gore sa nožem do polovine krompira. Zatim krompir dole stisnuti sa dve ruke da se otvori sredina. Krompir sad posoliti i pobiberiti, pa u sredinu krompira staviti kiselu pavlaku. Nakon toga preliti sa nekoliko kapi maslinovog ulja i gore ukrasiti paradajzom i peršun listom.

3.   Poslužiti toplo uz pečeno meso, bareno meso, čušpajz od povrća i salatu, po želji.

4.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-4-6 krompira ( belog krompira sa tankom ljuskom )

-2 dl kisele pavlake

-so, po ukusu

-biber, po ukusu

-1-2 kašike maslinovog ulja, po potrebi

Za ukrašavanje:

-malo peršunovog lista

-2-3 komada čeri paradajza