Idealna poslastica od pirinča i kokosovog brašna

Priprema
1. U sud sipati vodu i mleko i sačekati da provri, pa smanjiti tiho da vri. Sipati pirinač i pri tom mešati, pa kuvati na tihoj vatri oko 15-20 minuta. Za to vreme nekoliko puta promešati da se pirinač ne zalepi za dno suda. Nakon toga dodati šećer, vanilin šećer i maslac, pa promešati.
2. Na jedan tanjirić staviti kokosovo brašno, griz i rendanu koru od limuna, pa sada sipati u sud jako polako, pri tom lagano mešati smesu. Nastaviti kuvanje na tihoj vatri, pri tom mešati sada sve vreme i kuvati 10 minuta dok se smesa ne zgusne.
3. Skinuti sa vatre i desert rasporediti u manje činije. Zatim ostaviti da se prohladi, pa staviti u frižder da se dobro ohladi.
4. Gore ukrasiti sa kokosovim brašnom i voćem, ili mlevenim orasima, čokoladom, cimetom, ili po želji.
5. Prijatno!
Potrebni sastojci
-7,5 dl mleka
-7,5 dl vode
-10 srednjih kašika pirinča
-2 pune kašike kokosovog brašna
-2 pune kašike griza
-6 punih kašika šećera
-3 vanilin šećera
-rendana kora od jednog limuna
-30 g maslaca


