Griz knedle sa peršunom i maslacem-za ukusnu i bogatu supu
Priprema
1. Peršun list oprati, pa sitno iseckati. U manjoj činiji jaje umutiti viljuškom, pa dodati so, biber, omekšali maslac i griz, pa kašikom dobro izraditi. Nakon toga dodati seckan peršun list i još jednom sve dobro promešati. Smesu za knedle ostaviti da odstoji 5 minuta. Ako je smesa previše mekana, onda dodati još malo griza, a ako je previše tvrda, malo hladne vode i smesu još jednom promešati.
2. Knedle sada dodati u već gotovu supu, ili čorbu pred sam kraj kuvanja. Vaditi ih malom kašikicom i spuštati u supu koja tiho vri i ostaviti ih da se kuvaju 10 minuta.
3. Prijatno!
Potrebni sastojci
-1 veće jaje
-4 pune kašike griza
-20 g maslaca, sobne temperature
-2 pune kašike seckanog peršunovog lista, ili po ukusu
-veći prstohvat soli
-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu