Griz knedle sa peršunom i maslacem-za ukusnu i bogatu supu

Griz knedle sa peršunom i maslacem-za ukusnu i bogatu supu
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Peršun list oprati, pa sitno iseckati. U manjoj činiji jaje umutiti viljuškom, pa dodati so, biber, omekšali maslac i griz, pa kašikom dobro izraditi. Nakon toga dodati seckan peršun list i još jednom sve dobro promešati. Smesu za knedle ostaviti da odstoji 5 minuta.  Ako je smesa previše mekana, onda dodati još malo griza, a ako je previše tvrda, malo hladne vode i smesu još jednom promešati.

2.   Knedle sada dodati u već gotovu supu, ili čorbu pred sam kraj kuvanja. Vaditi ih malom kašikicom i spuštati u supu koja tiho vri i ostaviti ih da se kuvaju 10 minuta.

3.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-1 veće jaje

-4 pune kašike griza

-20 g maslaca, sobne temperature

-2 pune kašike seckanog peršunovog lista, ili po ukusu

-veći prstohvat soli

-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu