Punjene tikvice sa sirom i mirođijom iz rerne

Punjene tikvice sa sirom i mirođijom iz rerne
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.

2.   Mirođiju oprati, pa sitno iseckati. Beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati, ili izgnječiti. Tikvice dobro oprati, pa ocediti od vode i svaku tikvicu preseći na pola.

3.   Sredinu svake polovine tikvice izdubiti, pa iseckati na manje kockice i staviti u jednu činiju. Nakon toga dodati seckanu mirođiju, kremsir i seckan beli luk. Zatim izmrviti feta sir, pa dodati i sve to posoliti, pobiberiti i dobro promešati.

4.   Izdubljene tikvice prvo blago posoliti i pobiberiti sa većim prstohvatom soli i bibera, pa nakon toga ih napuniti sa pripremljenom smesom. Zatim ih poređati u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Preliti ih sa nekoliko kapi ulja i staviti u rernu da se peče. Peći ih na 200 stepeni oko 20-25 minuta, sve dok blago ne porumene.

5.   Punjene tikvice poslužiti uz pečeno meso, pire krompir, pirinač, salatu od paradajza, ili po želji.

6.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-2-3 male tikvice

-oko 150 g feta sira

-2 pune kašike kremsira

-1 manja veza mirođije

-1 veći čen belog luka

-0,5 kašikice soli

-sveže mlevenog bibera, po ukusu

-1-2 kašike ulja