Pohovane tikvice sa kukuruznim brašnom

Pohovane tikvice sa kukuruznim brašnom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Tikvice dobro oprati, pa sa ljuskom zajedno iseći na kolutove debljine oko 1 cm. Posoliti ih i pobiberiti, pa dobro promešati da se začini sa svih strana.

2.   Zatim na jedan tanjir staviti oba brašna i promešati, a jaja umutiti viljuškom u manjoj činiji.

3.   U tiganj sipati ulje i staviti da se greje na jaču srednju temperaturu. Kada je ulje ugrejano kolutove tikvica prvo uvaljati u brašno sa svih strana, pa zatim u jaje i spuštati u tiganj da se peče. Stavljati 6-7 komada odjednom, koliko može da stane, pa posle toga ponavljati postupak. Peći ih 2-3 minuta sa obe strane sve dok lepo ne porumene. Zatim ih vaditi na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

4.   Pohovane tikvice poslužiti uz pire krompir, sos i salatu po želji.

5.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-2-3 manje tikvice

-2 pune kašike brašna

-4 pune kašike kukuruznog brašna

-3 jaja

-1 puna kašikica soli

-oko 0,5 kašikice bibera, ili po ukusu

Za prženje:

-oko 1,5-2 dl ulja, po potrebi



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *