Pohovane tikvice sa kukuruznim brašnom
Priprema
1. Tikvice dobro oprati, pa sa ljuskom zajedno iseći na kolutove debljine oko 1 cm. Posoliti ih i pobiberiti, pa dobro promešati da se začini sa svih strana.
2. Zatim na jedan tanjir staviti oba brašna i promešati, a jaja umutiti viljuškom u manjoj činiji.
3. U tiganj sipati ulje i staviti da se greje na jaču srednju temperaturu. Kada je ulje ugrejano kolutove tikvica prvo uvaljati u brašno sa svih strana, pa zatim u jaje i spuštati u tiganj da se peče. Stavljati 6-7 komada odjednom, koliko može da stane, pa posle toga ponavljati postupak. Peći ih 2-3 minuta sa obe strane sve dok lepo ne porumene. Zatim ih vaditi na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
4. Pohovane tikvice poslužiti uz pire krompir, sos i salatu po želji.
5. Prijatno!
Potrebni sastojci
-2-3 manje tikvice
-2 pune kašike brašna
-4 pune kašike kukuruznog brašna
-3 jaja
-1 puna kašikica soli
-oko 0,5 kašikice bibera, ili po ukusu
Za prženje:
-oko 1,5-2 dl ulja, po potrebi