Pikantne pohovane krmenadle sa ajvarom
Priprema
1.
Krmenadle bez kosti izlupati kuhinjskim čekićem, da budu debljine oko 0,5 cm. Zatim ih posoliti i pobiberiti sa obe strane i dobro utrljati začine. Nakon toga namazati meso sa obe strane sa ajvarom. Tako pripremljeno meso se može ostaviti u frižderu malo da odstoji oko pola sata, a može se i odmah peći.
2.
U jednoj činiji viljuškom umutiti jaja, pa dodati manji prstohvat soli, brašno i na kraju sipati mleko. Fino izraditi da se dobije homogena smesa.
3.
U tiganj sipati ulje i staviti da se greje na jaču srednju temperaturu. Tek kad je ulje već fino ugrejano uzimati komad, po komad mesa i uvaljati u smesu za pohovanje, pa spuštati u zagrejano ulje da se peče. Kada donja strana već lepo porumeni okrenuti ih na drugu stranu i smanjiti malo temperaturu. Peći ih oko 20-30 minuta u zavisnosti od debljine i za to vreme ih nekoliko puta okretati da se peku ravnomerno.
4.
Na kraju ih izvaditi i staviti na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
5.
Poslužiti toplo uz pire krompir, sos od pečuraka, uz salatu od krastavaca, ili po želji.
6.
Prijatno!
Potrebni sastojci
-5 komada svinjskih krmenadli bez kosti
-so, po potrebi
-biber, po potrebi
-2 kašike ljutog ajvara
-na vrh kašikice čili paprike, po želji
Za smesu za pohovanje:
-2 jaja
-manji prstovhat soli
-4 kašike brašna
-oko 1 dl mleka
-Za pečenje:
-oko 1,5-2 dl ulja, po potrebi