Palačinke sa domaćim pekmezom od višanja i čokoladom
Priprema
1.
U većoj činiji prvo umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom ručno sa žicom za mućenje, ili mikserom. Zatim dodati so, brašno i mleko i dobro izraditi da nema grudvica. Nakon toga dodati ulje i kiselu vodu i sve zajedno dobro promešati. Smesu ostaviti malo da odstoji barem 15 minuta i posle ispeći palačinke na uobičajen način.
2.
Prilikom pečenja tiganj svaki put tanko namazati, ili samo sa kašikicom staviti malo ulja, da bi palačinke ostale mekane i kad se ohlade.
3.
Palačinku sada prvo premazati sa pekmezom od višanja, pa još gore posuti sa kašikicom šećera, ako je pekmez kiseliji. Nakon toga preko pekmeza staviti krupno rendanu čokoladu.
4.
Zatim palačinku urolati i poređati na tanjir.
5.
Prijatno!
Potrebni sastojci
-2 jaja
-1 puna kašika šećera
-2 vanil šećera
-veći prstohvat soli
-8 jako punih kašika brašna
-2 dl mleka
-1,5 dl kisele vode
-1 kašika ulja
Za pečenje:
-malo ulja
-Za filovanje:
-1 mala teglica domaćeg pekmeza od višanja ( recept za pekmez se nalazi na sajtu )
-nekoliko kašikica šečera, po želji
-oko 50 g čokolade, po potrebi