Pizza

Pizza
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   U činiju sipati toplu vodu, pa dodati izmrvljen kvasac i šećer. Malo promešati i ostaviti da nadođe oko 10 minuta.

2.   Zatim u činiju dodati ulje, so i brašno, pa promešati varjačom i posle toga rukom zamesiti testo. Brašno dodavati postepeno i posle prebaciti testo na pobrašnjen sto i još malo izraditi. Pokriti i ostaviti da odstoji oko 15-20 minuta.

3.   Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. U međuvremenu salamu iseći na kolutove, a slaninu na šnite, ili na kockice. Masline seći na polovine, ili cele stavljati na pizzu. Sir iseći na krupnije komade.

4.   Pripremiti pleh veličine 32 cm i podmazati uljem, ili margarinom. Zatim nadošlo testo razviti oklagijom, ili samo dobro pobrašniti sa obe strane i razvući rukom na stolu, pa onda prebaciti u pleh i još rukom razvući na veličinu pleha. Nakon toga testo premazati sa kečapom i posuti origanom.

5.   Posle toga na testo poređati salamu, slaninu i masline. Malo pobiberiti sa sveže mlevenim biberom, pa pizzu prekriti sa komadima sira.

6.   Staviti da se peče na 200 stepeni i peći oko 15-20 minuta.

7.   Pizzu gore ukrasiti sa maslinama, ili čeri paradajzom, po želji.

8.   Prijatno!

Potrebni sastojci

Za testo:

-220-250 g brašna

-150 ml mlake vode

-10 g svežeg kvasca

-2 kašike ulja

-1 puna kašikica soli

-veći prstohvat šećera

Za filovanje:

-150 g sira

-oko 150 g salame

-3-4 šnita slanine

-1 šaka maslina bez koštica

-3-4 kašike ljutog kečapa, ili po izboru

-1 ravna kašikica origana

-malo sveže mlevenog bibera

Za dekoraciju:

-masline, čeri paradjz, rukola, ili po izboru