Ukusna špikovana piletina sa belim lukom u rerni

Ukusna špikovana piletina  sa belim lukom u rerni
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Odmah na početku pripreme se može uključiti rerna da se greje na 250 stepeni. Pileće batake posoliti i pobiberiti sa obe strane i dobro utrljati začine u meso.

2.  Beli luk oljuštiti, oprati, pa iseći na krupnije komade.

3.   Sada uzimati jedan ,po jedan batak, pa redom sa malim nožem napraviti 2-3 udubljenja u mesu i napuniti sa belim lukom.

4.  Uzeti pleh odgovarajuće veličine i obložiti ga sa papirom za pečenje. Pripremljene batake poređati u plehu, pa ih posuti sa malo crvene paprike sa obe strane i zatim utrljati papriku u meso. Nakon toga batake preliti sa nekoliko kašika ulja, ili ih namazati sa četkicom, ali vodeći računa da cela površina bataka bude namazana sa uljem.

5. Staviti batake u rernu da se peku i kada već gornja strana lepo porumeni, otprilike na polovini pečenja, tada ih okrenuti na drugu stranu. Peći ukupno oko 45-60 minuta, u zavisnosti od veličine. Peći sve dok bataci lepo ne porumene i dok meso ne omekša.

6.   Kada se bataci ispeku izvaditi ih iz rerne i servirati na tacni. Poslužiti uz pire krompir, sos od pečuraka, uz svežu salatu od paradajza, ili po želji.

7.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 5-6 komada pilećih bataka sa karabatkom

-8-10 komada čena belog luka

-oko 2 pune kašikice soli, ili po ukusu

-sveže mleveni biber, po ukusu

-1 kašikica crvene paprike

-6-7 kašika ulja