Paradajz čorba sa junetinom i pirinčem

Paradajz čorba sa junetinom i pirinčem
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Crni luk, šargarepu i koren peršuna oljuštiti, pa oprati. Zatim crni luk iseći na sitnije kockice, a šargarepu i koren peršuna na krupnije kolutove. Peršunov list oprati i sitnije iseckati.

2.   Uzeti jedan veći sud, pa u njega prvo poređati krupnije komade junećih rebara. Nakon toga dodati iseckan crni luk, kolutove šargarepe i korena peršuna i polovinu seckanog peršunovog lista. Sada u sud sipati paradajz sok i vodu, pa dodati sve začine i dobro promešati.

3.   Čorbu staviti da se kuva i sačekati da provri, pa ostaviti da se kuva u poklopljenom sudu oko 1 sat.

4.   Nakon toga u čorbu ubaciti opran pirinač i dobro promešati. Nastaviti kuvanje još oko 20 minuta, a u međuvremenu, jednom, ili dva puta promešati. Na samom kraju posuti još sa seckanim peršunovim lišćem.

5.   Čorbu poslužiti uz svež hleb, kiselo mleko, ili po želji. Po želji se meso može izvaditi iz čorbe, odvojiti od kostiju, pa zatim ga iseći i vratiti u čorbu.

6.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 800 g junećih rebara (  ili junećeg mesa, po izboru )

-2-3 srednje glavice crnog luka

-6 komada šargarepe

-2 korena peršuna

-1 veza peršunovog lista

-oko 1 l paradajz soka

-oko 1 l vode

-4 pune kašike pirinča

-2 ravne kašikice soli

-2 pune kašikice vegete

-oko 0,5 kašikice bibera, ili po želji

-1 puna kašikica crvene paprike

-na vrh kašikice ljute paprike, ili po želji

-veći prstohvat šećera



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *