Predivan sos od jabuka sa limunom

Predivan sos od jabuka sa limunom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Jabuke oprati, oljuštiti, pa im izvaditi sredinu sa košticama.

2.   Zatim ih iseći na kockice i staviti u jedan manji sud.

3.   Sada ih preliti sa vodom, promešati i staviti na tihu vatru da se dinstaju polako. Za vreme kuvanja nekoliko puta promešati sos.

4.   Jabuke kuvati oko 15 minuta, sve dok jabuke ne omekšaju i dok se ne dobije fina, homogena smesa.

5.   Kada su jabuke već omekšale tek onda dodati šećer, mali prstohvat soli, malo limunovog soka, pa onda sos dobro promešati.

6.   U sos se po želji može dodati malo cimeta u prahu, ako će se sos koristiti u pripremi kolača.

7.   Sos od jabuka poslužiti uz pečenje, a može poslužiti i kao fil za kolače, torte, ili palačinke.

8.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-0,5 kg kiselih, očišćenih jabuka (  oko 4-5 srednjih jabuka )

-1 ravna kašika šećera

-mali prstohvat soli

-2 dl vode

-1 kašikica soka od limuna

-malo cimeta, po želji, ako će se sos koristiti u pripremi kolača