Brzo marinirane pečene svinjske krmenadle

Brzo marinirane pečene svinjske krmenadle
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Meso posoliti, pobiberiti, pa dobro utrljati začine u meso.

2.   Na tanjir staviti senf, ulje i malo sveže mlevenog bibera, pa kašikom fino izmešati.

3.   Zatim svako parče mesa uvaljati tanko sa obe strane u marinadu. Nakon toga još kašikom fino premazati da marinada tanko prekrije celu površinu mesa.

4.   Ostaviti meso 15 minuta u frižderu da odstoji.

5.   Za to vreme pripremiti jedan dublji, veći tiganj i sipati malo ulja u njega da tanko prekrije dno tiganja.

6.    Zatim na jedan tanjir staviti brašno i kada se meso izvadi iz friždera svako parče mesa uvaljati u brašno sa obe strane. Višak brašna odstraniti, pa sada može se ugrejati ulje za pečenje.

7.   Ulje ugrejati na srednju temperaturu, ne previše jaku, pa pripremljeno meso staviti da se peče. Kada donja strana mesa već blago porumeni okrenuti ga sa druge strane. Meso peći oko 20 -30 minuta u zavisnosti od debljine mesa, a za vreme pečenja nekoliko puta ga okrenuti da se ravnomerno peče.

8.   Pečeno meso poslužiti uz pire krompir, sos i salatu, po želji.

9.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-5-6 komada svinjskih krmenadli (  ili pilećih šnicli, svinjskih šnicli, ili meso po želji )

-soli, po ukusu

-bibera, po ukusu

Za marinadu:

-2 kašike ulja

-2 kašike senfa

-malo sveže mlevenog bibera

-Za pečenje:

-oko 2 kašike brašna

-6-7 kašika ulja, ili 2 kašike masti