Sočan pileći file iz rerne punjen sa paradajzom i sirom

Sočan pileći file iz rerne punjen sa paradajzom i sirom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Odmah na početku pripreme mesa može se uključiti rerna da se greje na 220 stepeni.

2.   Paradajz oprati, pa iseći na deblje kolutove. Zatim svaki kolut paradajza preseći na pola.

3.   Sir iseći na štapiće, debljine oko 0,5 cm , a visine oko 2 cm.

4.   Za pripremu ovog jela pileće belo meso treba da je isečeno na deblje komade, debljine oko 1,5 cm. Prvo meso posoliti i pobiberiti sa obe strane i dobro utrljati začine u meso. Nakon toga na kuhinjskoj dasci, ili tanjiru meso oštrim nožem zaseći na nekoliko mesta, pri tom paziti da se meso ne preseče skroz. Ako je veće belo meso onda će moći na više mesta da se napuni.

5.   Sada svako isečeno udubljenje napuniti sa jednim komadom sira i paradajza. Na kraju gore posuti sa sveže mlevenim biberom. Može se još posuti sa malo origana, seckanog peršunovog lista, ili sa malo rendanog sira, po želji.

6.   Staviti meso u manji pleh, ili kalup koji se može malo nauljiti, ili obložiti sa papirom za pečenje. Na kraju još preliti sa malo ulja i staviti da se peče u rernu na 220 stepeni. Peći oko 40 minuta u zavisnosti od debljine mesa, sve dok meso ne omekša i gore lepo ne porumeni.

7.   Pečeno meso izvaditi iz rerne i poslužiti toplo uz pire krompir, sos od paradajza, salatu, ili po želji.

8.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-2 komada pilećeg filea ( belog mesa ), debljine oko 1,5 cm

-2-3 paradajza

-oko 150 g tvrdog sira, ili lisnatog sira

-soli, po ukusu

-bibera, po ukusu

-oko 5 kašika ulja

-Za posipanje:

-sveže mlevenog bibera, po ukusu

-po želji se gore može posuti sa malo origana, seckanog peršunovog lista, ili sa malo rendanog tvrdog sira