Kremasti pirinač u mleku sa ukusom limuna i cimeta

Kremasti pirinač u mleku sa ukusom limuna i cimeta
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Pirinač oprati i staviti u sud, pa preliti sa vodom i mlekom. Zatim dodati šećer, vanilin šećer i prstohvat soli, pa dobro promešati. Ostaviti da provri, a pri tom nekoliko puta promešati.

2.   Zatim smanjiti temperaturu i na srednjoj temperaturi kuvati sve dok pirinač ne omekša i sve dok ne upije veći deo tečnosti. Potrebno je kuvati oko 30 minuta.

3.   Na početku ređe mešati, a kasnije kada već počne da se zgušnjava, potrebno je sve vreme mešati da se pirinač ne zalepi za dno suda.

4.   Na samom kraju kuvanja još dodati maslac i rendanu limunovu koru i dobro promešati.

5.   Sutlijaš sipati u manje činije i gore posuti sa cimetom u prahu. Može se poslužiti odmah, čim se malo prohladi, ili ostaviti u frižderu za kasnije.

6.  Količina šećera se može staviti po ukusu.

7.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-8 punih kašika pirinča

-8 dl mleka

-2 dl vode

-3 pune kašike šećera

-3 vanil šećera

-1 kašika rendane limunove kore

-mali prstohvat soli

-20 g maslaca

Za posipanje:

-oko 2 kašikice cimeta u prahu