Za nedeljni ručak-domaća pileća supa sa rezancima

Za nedeljni ručak-domaća pileća supa sa rezancima
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Pileće meso oprati i staviti u jedan veći sud. Sipati vode u sud i staviti da se greje, pa kada počne da vri malo smanjiti temperaturu na srednju i sve vreme kašikom skidati penu sa površine vode.

2.   U međuvremenu šargarepu i koren peršuna oljuštiti, oprati, pa iseći na krupnije kocke, ili štapiće. Zatim crni luk oljuštiti i oprati , a paprikama izvadititi sredinu i oprati ih. Peršun list oprati i iseckati.

3.   Posle otprilke 10 minuta, kada se više ne stvara pena na površini vode, dodati u supu pripremljeno očišćeno povrće i začine. Nakon toga pojačati vatru da voda ponovo provri i onda smanjiti na tihu vatru. Kuvati tako poklopljeno 1 sat, odnosno dok meso ne omekša. Ako ispari previše vode onda malo doliti u toku kuvanja.

4.   Pre serviranja bareno meso, paprike i glavicu crnog luka izvaditi na tacnu, a u supu dodati rezance i promešati. Ostaviti još da provri i da vri 1-2 minuta.

5.   Kada je supa gotova posuti sa sitno seckanim peršunovim lišćem i promešati. Zatim supu servirati toplo sa barenim mesom.

6.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 600 g pilećeg mesa ( krila, leđa, batak, 2 komada džigerice, po izboru )

-6 komada šargarepe

-2 veća komada korena peršuna, ili 3-4 manja

-peršunov list

-1-2 komada sveže paprike

-1 veća glavica crnog luka

-2 ravne kašikice soli

-2 pune kašikice vegete

-5-6 komada zrna bibera

-oko 2 l vode

-4-5 kašika rezanaca za supu