Pečene kobasice sa krompirom i lukom u rerni
Priprema
1. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.
2. Krompir i crni luk oljuštiti i oprati, pa zatim krompir iseći na veće komade, a crni luk na krupnije kolutove. Ako se koristi beli krompir sa tankom ljuskom, onda nije potrebno da se ljušti, samo dobro oprati i sa ljuskom zajedno iseći.
3. Uzeti jedan pleh odgovarajuće veličine i obložiti ga sa papirom za pečenje. Kobasice poređati na papir sa jedne strane pleha, a isečen krompir staviti sa druge strane. Krompir posuti sa začinima i promešati, pa dodati kolutove luka i sve zajedno promešati.
4. Lepo sve ravnomerno rasporediti u plehu i gore preliti i kobasice i krompir sa nekoliko kašika ulja.
5. Staviti da se peče i peći na 200 stepeni oko 45 minuta, sve dok lepo ne porumeni. Kobasice u toku pečenja jednom okrenuti, a krompir nije potrebno mešati.
6. Servirati na velikom tanjiru, ili tacni i poslužiti toplo uz svežu salatu od paradajza, krastavaca, kupusa, ili po želji.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 6-7 komada svežih kobasica
-3-4 glavice crnog luka, može i ljubičastog
Za krompir:
-oko 1-1,5 kg krompira
-1 puna kašikica vegete
-oko 0,5 kašikice bibera, ili po ukusu
-1 ravna kašikica crvene paprike
-malo majčine dušice, po želji
Za pečenje:
-oko 5-6 kašika ulja