Pečene kobasice sa krompirom i lukom u rerni

Pečene kobasice sa krompirom i lukom u rerni
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.

2.   Krompir i crni luk oljuštiti i oprati, pa zatim krompir iseći na veće komade, a crni luk na krupnije kolutove. Ako se koristi beli krompir sa tankom ljuskom, onda nije potrebno da se ljušti, samo dobro oprati i sa ljuskom zajedno iseći.

3.   Uzeti jedan pleh odgovarajuće veličine i obložiti ga sa papirom za pečenje. Kobasice poređati na papir sa jedne strane pleha, a isečen krompir staviti sa druge strane. Krompir posuti sa začinima i promešati, pa dodati kolutove luka i sve zajedno promešati.

4.   Lepo sve ravnomerno rasporediti u plehu i gore preliti i kobasice  i krompir sa nekoliko kašika ulja.

5.   Staviti da se peče i peći na 200 stepeni oko 45 minuta, sve dok lepo ne porumeni. Kobasice u toku pečenja jednom okrenuti, a krompir nije potrebno mešati.

6.   Servirati na velikom tanjiru, ili tacni i poslužiti toplo uz svežu salatu od paradajza, krastavaca, kupusa, ili po želji.

7.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 6-7 komada svežih kobasica

-3-4 glavice crnog luka, može i ljubičastog

Za krompir:

-oko 1-1,5 kg krompira

-1 puna kašikica vegete

-oko 0,5 kašikice bibera, ili po ukusu

-1 ravna kašikica crvene paprike

-malo majčine dušice, po želji

Za pečenje:

-oko 5-6 kašika ulja