Čorba od mešanog povrća i piletine sa jogurtom

Čorba od mešanog povrća i piletine sa jogurtom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo piletinu iseći na manje komade. Zatim povrće očistiti i oprati, pa iseći na sitnije kocke.

2.   U veći sud sipati malo ulja, pa dodati kockice crnog luka i kratko prodinstati  na tihoj vatri. Nakon toga mu dodati piletinu i pržiti mešajući samo par minuta. Zatim dodati u sud pripremljeno povrće i ostaviti oko 5 minuta da se dinsta, a za vreme dinstanja nekoliko puta promešati.

3.   Sada posuti prvo sa brašnom, pa dobro promešati, pa onda dodati crvenu papriku i samo kratko promešati sve zajedno. Naliti sa vodom, pa dodati začine i promešati, pa ostaviti čorbu da provri.

4.   Kada je čorba provrila smanjiti temperaturu i ostaviti da tiho vri poklopljeno oko 40 minuta. Zatim dodati u čorbu pirinač i promešati, pa nastaviti kuvanje još oko 15 minuta dok sve fino ne omekša.

5.   Na samom kraju kuvanja probati ukus i još dodati začine po želji. Zatim na kraju sipati u čorbu jogurt, promešati i ostaviti da dobro proključa.

6.   Kada je čorba gotova posuti je sa seckanim peršunovim lišćem i toplo servirati uz svež hleb.

7.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 500 g pilećeg mesa

-1 veća glavica crnog luka

-150 g graška

-150 g tikvica ( mešavina povrća može da bude po želji i od karfiola, kukuruza, ili upotrebiti zamrznuto mešano povrće )

-2 veće šargarepe

-1 koren peršuna

-0,5 veze peršunovog lista

-2-3 kašike pirinča, opranog oceđenog

-oko 3 kašike ulja

-2 ravne kašikice soli

-2 pune kašikice vegete

-0,5 kašikice bibera

-1 ravna kašikica crvene paprike

-na vrh kašikice ljute crvene paprike, po želji

-1 srednja kašika brašna

-oko 1,5 l vode

-2-3 dl jogurta, po ukusu