Čorba od mešanog povrća i piletine sa jogurtom
Priprema
1. Prvo piletinu iseći na manje komade. Zatim povrće očistiti i oprati, pa iseći na sitnije kocke.
2. U veći sud sipati malo ulja, pa dodati kockice crnog luka i kratko prodinstati na tihoj vatri. Nakon toga mu dodati piletinu i pržiti mešajući samo par minuta. Zatim dodati u sud pripremljeno povrće i ostaviti oko 5 minuta da se dinsta, a za vreme dinstanja nekoliko puta promešati.
3. Sada posuti prvo sa brašnom, pa dobro promešati, pa onda dodati crvenu papriku i samo kratko promešati sve zajedno. Naliti sa vodom, pa dodati začine i promešati, pa ostaviti čorbu da provri.
4. Kada je čorba provrila smanjiti temperaturu i ostaviti da tiho vri poklopljeno oko 40 minuta. Zatim dodati u čorbu pirinač i promešati, pa nastaviti kuvanje još oko 15 minuta dok sve fino ne omekša.
5. Na samom kraju kuvanja probati ukus i još dodati začine po želji. Zatim na kraju sipati u čorbu jogurt, promešati i ostaviti da dobro proključa.
6. Kada je čorba gotova posuti je sa seckanim peršunovim lišćem i toplo servirati uz svež hleb.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 500 g pilećeg mesa
-1 veća glavica crnog luka
-150 g graška
-150 g tikvica ( mešavina povrća može da bude po želji i od karfiola, kukuruza, ili upotrebiti zamrznuto mešano povrće )
-2 veće šargarepe
-1 koren peršuna
-0,5 veze peršunovog lista
-2-3 kašike pirinča, opranog oceđenog
-oko 3 kašike ulja
-2 ravne kašikice soli
-2 pune kašikice vegete
-0,5 kašikice bibera
-1 ravna kašikica crvene paprike
-na vrh kašikice ljute crvene paprike, po želji
-1 srednja kašika brašna
-oko 1,5 l vode
-2-3 dl jogurta, po ukusu