Brza kremasta oblanda sa kakaom i limunom

Brza kremasta oblanda sa kakaom i limunom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo u jednoj činiji izmešati penasto šećer i jaja, pa onda dodati brašno i kakao. Fino sve izraditi mikserom, ili samo varjačom.

2.   Zatim od ukupne količine mleka oduzeti malo i sipati na fil da se razredi, pa dobro promešati.

3.   Ostatak mleka ugrejati i kada mleko počne da vri sipati pripremljenu smesu u mleko. To raditi polako, postepeno i sve vreme mešati. Kuvati fil oko 5 minuta uz stalno mešanje. Zatim skuvan fil skinuti sa vatre, pa mu dodati margarin, sok i koru od limuna i mešajući rastopiti.

4.   Ostaviti fil da se dobro ohladi na sobnu temperaturu, oko 30 minuta, pa tek onda filovati kore da bi kore ostale hrskave. Fil podeliti na 4 dela i filovati kore sa glatke strane. Svaku koru dobro rukom pritisnuti na fil da se dobro zalepi.

5.  Oblatne staviti u frižder, pa kad fil dobro stegne iseći na kocke, ili štangle po želji.

6.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-400 g šećera

-2 komada jaja

-2 ravne kašike brašna

-3 jako pune kašike kakaoa ( koliko može da stane na kašiku )

-3 dl mleka

-250 g maslaca, ili margarina

-ceđeni sok od pola limuna

-rendana kora od jednog limuna