Pečurke sa lukom u sosu od pavlake

Pečurke sa lukom u sosu od pavlake
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo pripremiti pečurke, oprati ih i iseći na krupnije komade, ili listiće. Zatim crni i beli luk oljuštiti, oprati, pa sitno iseckati.

2.   Staviti sve zajedno u jedan dublji tiganj, preliti sa malo ulja, ili dodati komadić maslaca, pa na tihoj vatri dinstati oko 10 minuta. Za vreme dinstanja povremeno promešati i kada je dinstanje gotovo pečurke posoliti i pobiberiti.

3.   Nakon toga pečurke preliti sa pavlakom za kuvanje, dodati kiselu pavlaku i pola količine seckanog peršunovog lista. Dobro promešati, pa sačekati da provri i onda ostaviti na tihoj vatri da se kuva 5 minuta. Za vreme kuvanja sos nekoliko puta promešati.

4.   Na samom kraju pre serviranja posuti sa seckanim peršunovim lišćem i toplo servirati uz pečeno meso, pečen krompir, testeninu, salatu, ili po želji.

5.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 500 g pečuraka

-1 veća glavica crnog luka

-3 čena belog luka

-0,5 veze peršunovog lista

-2-3 kašike ulja, ili kašikica maslaca

-2 dl pavlake za kuvanje

-1 jako puna kašika kisele pavlake

-0,5 kašikice soli

-sveže mleveni biber, po ukusu