Ukusan i brz kompot od dunja sa cimetom i limunom

Priprema
1. Dunje dobro oprati, pa po želji oljuštiti i iseći na krupnije komade.
2. Staviti u sud i preliti vodom, zatim sačekati da provri.
3. Nakon toga smanjiti vatru da tiho vri i dodati šećer, vanilin šećer, cimet štapić i sok od limuna. Kuvati kompot oko 5-10 minuta, odnosno dok dunje ne omekšaju. Probati ukus u toku kuvanja, pa dodati šećer po ukusu. Na kraju kuvanja izvaditi cimet štapić iz kompota.
4. Kompot se može jesti dok je topao, ili ostaviti da se ohladi, pa servirati u manjim činijama.
5. Prijatno!
Potrebni sastojci
-2-3 veće dunje
-oko 1 l vode
-3 kašike šećera, ili po ukusu
-1 vanilin šećer
-1 cimet štapić ( ili na vrh kašikice cimeta u prahu )
-1 kašika soka od limuna